Двамата не успяха да се справят с нито едно от предизвикателствата и така се озоваха на елиминация срещу Виктория и Георги. Последната „Супердвойка на седмицата“ - Димана и Христо, получи специална привилегия, която се оказа от ключово значение за развоя на играта. Те трябваше да отнемат един глас и избраха да лишат от прегръдка именно най-близките на Сани и Иван – Виктория и Явор. След като не получиха подкрепа от никого, семейството от Кюстендил си тръгна от състезанието на крачка от финала.

Зрителите си отдъхнаха след напускането им, защото повечето бяха убедени, че продукцията нарочно тика напред Сани и Иван, който определят като най-слабия играч в предаването. Той отново се отказа от състезанието, но разчиташе, че ще бъде спасен за поред път. "Интересното е, че след поредния провал, Иван беше убеден, че ще ги спасят!!! Супер нагло държание. Сани поне е реалистка", пише зрител. "Той си свикна все да се отказва и все да ги спасяват, затова и не си даваше зор на игрите", подкрепя същото мнение друг. Крайно време беше. Млади хора, който не стават за нищо. Те са по зле от възрастните хора- само охкане, вайкне и нищо друго".

Следващата седмица състезанието навлиза в полуфиналния си етап, а изпитания вече ще бъдат само тандемни. Специална изненада очаква участниците, а първото им предизвикателство ще бъде екстремно и високо.