Първите две бяха големите любови на актьора - писателката и психолог Виргиния Захариева, с която той изживя близо 16-годишна красива любовна история, и жената, която бе до него в последните няколко години от земния му път - Ружа Колева. Заедно с тях съболезнования приемаше и майката на актьора, писа "България Днес".

Десетки от най-ярките кино- и театрални звезди на България, много от най-изтъкнатите културтрегери и лица от малкия екран събра в църквата "Света София" панихидата в памет на актьора Христо Живков. Преди два месеца Йоан Богослов от "Страстите Христови" загуби битката с рака само на 48-годишна възраст.

Инициатори на първия помен в родината на Живков са освен неговото семейство и телевизионерът Дими Стоянович. Приживе той е бил един от най-близките приятели на красавеца, който издъхна в Лос Анджелис.

На панихидата бяха забелязани телевизионерката Севда Шишманова и актрисата Мая Бежанска. Сред скърбящите за Христо Живков бяха Койна Русева, Лара Златарева - Кака Лара, Башар Рахал. Сред опечалените колеги на звездата от хитовата лента на Мел Гибсън се открояваше и Деси Тенекеджиева.