Той се завръща в музикалното шоу девет години, след като от самото начало на излъчване на предаването в България, в продължение на три сезона, бе на треньорската позиция и изведе до победа Ивайло Донков, който стана „Гласът на България“ в сезон 2. В края на април той събра всичките си хитове във великолепен албум, озаглавен „46“, и го представи пред фенове и приятели в напълно разпродадена, дни преди събитието, зала. Всяка от песните в албума носи свой собствен отпечатък в историята на българската музика за последните десетилетия. Освен албум и годишнина, един от най-емоционалните гласове на България обяви и национално турне.

Да съм отново на “треньорския” стол е предизвикателство! Вярвам в таланта, вярвам в дързостта на младостта и вярвам в предаването на знания. Тази година ще бъде голяма. Вълнувам се да те срещна!“, споделя вълнението си Миро преди да стъпи отново в обичаното музикално шоу.

Тази есен по bTV предстои специалният юбилеен сезон на “Гласът на България” - с още повече изненади, емоции и обрати във всеки един от етапите на шоуто. До момента, освен Миро, треньорско кресло в новия сезон ще заеме и поп дивата Мария Илиева, а кои ще са останалите треньори ще стане ясно съвсем скоро. Hotnews.bg вече съобщи, че Иван Лечев запазва мястото си на ментор.