Народният артист на Руската федерация разказа, че за втори път посещава България, въпреки че някои неинформирани медии написаха, че това е първото му посещение у нас. Пристигнал у нас преди 41 години на гастрол. Като млад артист тогава има малка роля и достатъчно време да разгледа българската столица.

„Най-много се изненадах от пазара. Цените там бяха много по-евтини от тази в магазините и това беше много важно за артисти като нас, които икономисваха всеки лев. Ягодите и черешите бяха с невероятен вкус, при това доста евтини и ние не можехме да им се нарадваме”, спомни си Назаров няколко часа, след като кацна за втори път в София на 20 май 2023 година.

Той представя днес в театър „Азарян” постановката "L’amour-Мур или держава набекрень", в която участва заедно със съпругата си актрисата и заслужена артистка на Русия Олга Василиева. Тя е за първи път в България, но се радва от предстоящата среща с нашата публика. „Навсякъде, където играем, наблюдаваме публиката, за да видим как тя ще реагира на нашите изпълнения. Защото на различни места, реакцията е различна”, обясняват двамата. „Всеки път се вълнуваме как ще ни възприемат зрителите. Бързо разбираме, защото отношение си личи още в началото на представлението”, обяснява Назаров

Представлението е част от тяхното европейско турне през тази година. От театралната сцена зрителят ще чуе авторските стихове и басни на Назаров, защото той пише от дете, подтикван от майка си. "Майка ми пишеше стихове и аз започнах още като ученик. Тя държеше да уча наизуст известни произведения, да чета много от тях. Четеше ми своите стихове. Критикуваше и хвалеше моите, а веднъж в шести клас написах съчинение за зимата в стихове. Учителката ми писа двойка, защото не било в проза. Мама обаче я постави на мястото й”, спомни си Назаров.

Двамата с Олга изпълняват още популярни музикални шлагери и романси на руски и на френски, искрящи и разпалващи настроението танци и, разбира се, пълни с чувство за хумор, ирония и сатира размишления за живота ни сега. Постановката вече мина с пълен успех и при пълни зали осем пъти в Израел и Кипър. Дмитрий Назаров е един от най-любимите съвременни съветски и руски театрални и киноартисти, също и телевизионен водещ. Филмографията му включва повече от 40 роли в игрални филми и телевизионни сериали, в това число един от любимите не само в Русия, но и в чужбина сериал "Кухня", където той играе главния готвач Витя Баринов.