72-годишната помощничка наскоро бе приета в столична болница за изследвания. Оказало се, че любимката на примата има сериозни проблеми с десния бъбрек, който бил запушен. Според белите престилки се налагало бъбрекът да бъде отстранен. Мария ще се оперира до дни, въпреки че много се притеснявала за къщата си в софийското село Яна и за дъщеря си, страдаща от тежко заболяване.

Естрадната легенда отишла на свиждане на бившата си домашна помощница, докато била на изследвания. В столичната болница, където била хоспитализирана Мария, настанала суматоха при появата на певицата, разбра "България Днес". Поп иконата влязла при ексикономката си, наметната с бяла престилка и с калцуни. Лили се осведомила от какво има нужда Мария и заръчала на шофьора си незабавно да й го занесе.

След грандиозния успех на бутиковия й концерт в Народния театър в края на миналата седмица изпълнителката на "Ветрове" планирала заслужен отдих. За съжаление, тревогата за нейната ексикономка развалила плановете на звездата за пълен релакс. Лили обещала, че ще подпомогне с каквото е необходимо Мария, която се отзовавала начаса, когато Лили имала нужда. По думите на Мария не минавало седмица, без двете да се чуят по телефона, за да си "сверят часовниците".