Примата на българската естрада беше бурно аплодирана от над четирихилядната публика. Поводът за появата й бе специалното отличие "Най-големият български поп изпълнител за всички времена”, макар цял живот да е правила естрада. Иначе мини роклята, с която се появи на сцената е от миналия преди дни концерт в Народния театър "Иван Вазов". На 19 май любимката на народа се появи точно по същия начин. Минижупите са запазена марка на Лиленце Пиленце, както и черното. И така примата отново подчерта фигурата си, която за годините й е безупречна. “Всички трябва да пускат само българска музика. Най-скъпата ми награда сте вие - моята публика", заяви Лили при връчването на отличието.

Появата й на тези награди е дългоочаквано завръщане, тъй като Иванова не се беше качвала на сцената им от 10 години. За разлика от нея Любо Киров, Мария Илиева, Графа и Миро от "Каризма" са дежурни всяка година. Все пак някои неща задължаваха и малко свежа промяна, като например младите изпълнители от дует Молец. Те са и големите отличници на иначе шаблонната церемония. Младата гвардия получи най-много статуетки, общо четири. За "БГ дует", “БГ дебют”, "БГ текст" и "БГ видеоклип".

Лили Иванова получи голямата награда.

Отличието за "БГ песен" отиде за дуета на Миро и Алма. Любо Киров спечели категорията "БГ албум" за "Целуни ме". Двойката взе и нечуваната награда “БГ комбинация”. Михаела Маринова пък си тръгна с приза на "БГ изпълнителка". Наградата за "БГ вдъхновител" отиде при текстописецът Александър Петров.

На фона на дежурните изпълнители на церемонията, все пак Мария Илиева и Миро решиха да разнообразят с дуета си, който обаче си е чиста естрада. Пяха още Тони Димитрова, Братя Аргирови, Дара, Михаела Филева, Михаела Маринова, а началото на церемонията започна с Мистерията на българските градове.