Въпреки операцията, плеймейтката няма търпение да се раздвижи и да се приведе в приличен вид за лятото. За последното обаче ще е нужно още малко време. От снимките на блондинката се вижда, че коремът й не се е прибрал. Тя се оплаква, че по време на бременността й се образувал и целулит по бедрата. За разлика от други родни звезди, Райкова поне е искрена и признава, че не е лесно да си в перфектна форма броени дни след раждането, а не е и нужно. Майката на две момчета още не е свалила всички излишни килограми, но се надява и това да стане. Тя твърди, че засега прави по-леки упражнения във фитнеса, а след време може да премине и към по-интензивните тренировки.

Втората бременността на Златка стана причина за бързия й годеж с 29-годишния арменец Карен Хачатрян. Той й предложи брак по време на почивката им остров Миконос. Блондинката и друг път е била сгодена, но този път се очертава наистина да има сватба. Тя е категорична, че е готова и за венчавка, но ще изчака бебето да порасне малко. За младия арменец се знае, че е бил спортист, но сега е с отнети права. Навремето бил обещаващ тенисист, но го уличили в корупция заради уредени мачове и подкупи, та вече не се състезава на корта. Говори се също, че той не таял особено топли чувства към бившия на Златка – Благой Георгиев, и не пропускал възможност да му се подиграва.

Райкова има 3-годишен син от връзката си с Благо Джизъса. Тя твърди, че бившият футболист и победител в „Сървайвър” не поглеждал малкия Благойчо, нито плащал издържка. Сега Карен се занимавал основно с хлапето и се стараел да му осигурява грижи и комфорт. Златка много искаше да се сдобие с дъщеря, но и второто и дете се оказа от мъжки пол. Ако беше момиче, блондинката щеше да го нарече на майка си Виктория. Райкова е споделяла, че като тийнейджърка не била близка с родителката си, но с времето успели да стопят ледовете, припомня "Уикенд".