Големият победител в най-горещото кулинарно шоу Станислав Иванов, завършилата на второ място Виолета Стоянова, врачанското чудо Цветомира Стоянова, шампионката по влизане в спорове и месенето на хлябове Наталия Ганчева и варненецът с огромно чувство за хумор Виктор Ковачев този път ще се борят за одобрението не на шеф Виктор Ангелов, а на шеф Иван Манчев.

Наталия Ганчева ще открие надпреварата с традиционно меню и грандиозно посрещане по български в понеделник. Атрактивната собственичка на пекарна отново ще покаже, че крехката й визия няма общо с твърдия й характер. Наталия ще заложи на традиционни български ястия, като специално място в менюто й ще заеме погача по рецепта на баба й. Времето ще се превърне в най-големия враг на домакинята и притеснението ще я накара да допусне грешки. Ще успее ли да ги прикрие от гостите и шеф Манчев?

След Наталия талантливата Виолета Стоянова ще предложи артистичност и много уют. Заелата почетното второ място участничка в Hell’s Kitchen е избрала пасторална локация в китно рилско село, за да поднесе любими рецепти. Вили държи да потопи останалите в домашна атмосфера, затова ще извика очарователно подкрепление в лицето на дъщеря си. Менюто ще бъде цветно и балансирано, изборът на продукти за основното ястие пък ще впечатли всички. Ще успее ли Вили да откаже от врачанската ракия Цвети и какъв естествен завой ще поемат разговорите на масата, разберете във вторник.

В сряда в кухнята става горещо с победителя в сезон 5 на Hell’s Kitchen Станислав Иванов. Амбициозният сладкар от Перник ще се фокусира върху три вкуса – сладко, солено и кисело. Перфекционизмът и страстта ще струят от всеки елемент на вечерята му – питки брьош, хрупкави листа и впечатляващ десерт, са само част от изкушенията, с които Станислав ще покаже, че е готов за нова победа. Възможно ли е шампионът да готви поне веднъж облечен, променил ли се е животът му след участието в кулинарното риалити и с какви зрелища планира да остави гостите без думи?

Ориентът идва на една ръка разстояние с Виктор Ковачев в четвъртък. Усмихнатият домакин ще представи себе си с традиционна турска кухня, включваща ястия като мерджемек чорба, чобан салата, чилингир софра и катмер. Семплост в готвенето и използване на всички продукти са от голямо значение за Виктор, но възможно ли е изборът му на основно ястие да ядоса шеф Манчев? Какви забавни истории ще разкаже космополитният кулинар за живота си в Истанбул, Прага и Лондон, защо мечтае да се занимава с благотворителност и колко изненади е приготвил за компанията?

В петък Враца ще се превърне в столица на кулинарията. Младата надежда Цветомира Стоянова няма да изневери на автентичната си същност и ще предложи местно меню според своите собствени разбирания. Тя ще поднесе няколко разядки, шопска салата по врачански, гювечета и сладък салам. Детето чудо ще докара до сълзи останалите участници със своите разкази, ще разкрие защо мъжете избягват врачанките, но някои от въпросите за любовния й живот ще я притеснят. Колко дълга може да бъде една дълга връзка и колко люта може да бъде Цвети? Ще успее ли целеустременият екип от Hell’s Kitchen сезон 5 да оправдае очакванията на шеф Манчев? Какви впечатляващи посрещания и изненади са подготвили? Кой ще си тръгне с плакета? Гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ следващата седмица от понеделник до петък в 20:00 ч.