Това намекна певицата почти две години след трагичната смърт на младия изпълнител, който остана завинаги на 21 години. Бившата пайнерка, която има няколко дуета с Денис, винаги е избягвала да изразява мнение по темата, за да избегне спекулации. И все пак, познавайки го добре, тя не може и не иска, както подчерта, да повярва, че „това младо, талантливо момче” може да помисли да се сбогува със света.

Денис Теофиков загина на 24 октомври 2021г. след падане от седмия етаж на сграда. На погребението на 29 октомври на Цетралните софийски гробища дойдоха да си кажат последно сбогом с младия изпълнител много близки, колеги и почитатели. Многолюдната тълпа го изпрати, но седмици след това продължаваше да се дискутират детайли около трагичния инцидент. Повечето му фенове продължат да не вярват във версията, че Денис е посегнал на живота си. Емилия явно също не може да го допусне като възможно.

„Познавах Денис, страшно много време прекарвахме покрай работата. Той обичаше музиката, живота, всичко, което му се случва. Беше безкрайно щастлив и не ми се вярва, че такова младо, хубаво момче може да... даже не искам да повярвам”, сподели Емилия наскоро в предаването „Събота вечер” по БНТ. Певицата изтъкна пред водещия Орлин Павлов, че не е била на мястото на инцидента и не би могла да знае каква е истината. Затова и не иска влиза в предположения. Това, което знае със сигурност е, подчерта тя, е, че се загуби един голям талант. „Той щеше да бъде една от големите звезди не само в България, но и навън. Той пееше и друга музика”, убедена е Емилия, цитирана от "Уикенд".