Теодора индиректно потвърди слуха за раздялата им, като обяви, че доскорошният й мъж силно е наранил сърцето й. Не става ясно дали в ситуацията има замесен трети човек, или друга е причината за краха на отношенията им.

Близо едно десетилетие фолкпевицата живееше в САЩ, но в края на миналата година се завърна у нас и още тогава се появиха информации, че Теодора и Иво са разделени. Заради живота отвъд океана и раждането на дъщеря си Мария изпълнителката напълно заряза кариерата си.

Откакто е в България, отново започна да прави песни и има изяви с микрофона, пише България Днес. „Липсваше ми кариерата. Аз съм певица, това ми е призванието. Да правя музика от толкова много километри, нямаше как да продължи дълго. Без контакт с публиката очи в очи все правех изкуство за самото изкуство, всичко се обезсмисляше“, заяви преди време Теодора. И добавя: „Изкарах спокойна бременност и дадох цялото си време на първото си дете. Ако бях останала в България, сигурно много бързо след раждането щях да продължа с участията и нямаше да имам времето, което в Америка имах за Мария“.