Арх. Даниела Генова стана на 60, а 19 години от него са удържана победа над рака на гърдата. Днес тя е свободна от физическата и емоционална травма, която неизменно остава от тази страшна битка. Когато се погледне в огледалото, вече нищо не й напомня за борбата с диагнозата, защото през зимата майката на певицата се подложи на реконструкция на лявата гърда.

"Мама на 60. Честит рожден ден на най-добрата майка, баба и истинска дама – арх. Даниела Генова", написа Поли от Тунис и сподели в профила си в социалните мрежи кадър на майка си и дъщеря си, която в края на миналата година навърши годинка. В Тунис певицата си подари заслужен семеен релакс, но и поработи - за клипа към новата си песен. "Майка ми е много важен човек за мен. Тя е моят пример в живота. С това как жената може да бъде много силна фигура. Как тя, макар, че има семейство, може да бъде независима, да има независим дух, да има професия, която да продължава да развива във времето. Да не се отказва – това може би е най-силният урок, който съм получила от нея", сподели Поли в предаването "Животът по действителен случай" през декември.

Тогава арх. Даниела Генова разказа за борбата си със страшната диагноза и за това как я е променила. Зрителите на bTV бяха съпричастни и с промяната, която майката на лъчезарната певица претърпя пред камерите, след като се подложи на реконструкция на лявата гърда и фейслифтинг, с който възвърна младежката си визия.