Хубавицата не крие, че има половинка от 2 години - ресорантьорът Лъчезар Захариев. С него се залюбила малко след окончателната й раздяла с Асен, но всъщност двамата се познавали отдавна. Бизнесменът открай време проявявал интерес към нея, но тя погледнала на ухажването му с други очи чак след разлъката с Блатечки. С днешна дата актьорът казва, че също има нова любов в живота си. Досега обаче не я е показвал.

„С Диляна имаме нормални отношения заради детето. Няколко пъти сме се разделяли и събирали. Когато една чаша се счупи, после е трудно да бъде залепена”, коментирал е популярният артист. Въпреки че романтичните им чувства били силни, не успели да устоят на времето и житейските предизвикателства. Сега родителите съвместяват грижите за сина си Борил и гледат да са в добри отношения, за да не го стресират.

Говори се, че Лъчезар приел Борил като свой син и се стараел да го предразполага. Неотдавна папараците на „Уикенд” заснеха манекенката и бизнесмена да прибират момчето от училище. Второкласникът учи в Музикалното училище в София. Понякога след уроците го чака баща му, а когато той е зает - насреща са майка му и партньорът ѝ, пише Уикенд .

„Да, заедно сме с Лъчезар от две години и съм щастлива. Само това мога да кажа, защото винаги съм избягвала да се издават подробности за личния си живот. Просто сега съм не само обичана, но и спокойна. А това е нещото, което с Асен не успяхме да постигнем, именно това спокойствие. Може би причината е в характерите, не знам…”, коментирала е Попова. Хубавицата е споделяла също, че досега не е сключвала брак, защото не вярва в брачната институция, но пък нищо чудно точно Захариев да промени мнението ѝ по този въпрос.