Една от най-значимите хип-хоп групи в историята на 90-те Fugees се събра за радост на феновете й, които отдавна искаха да ги видят на сцената в комплект. Те се разделиха през 1997 г., като през 2021 г. обявиха, че ще се съберат отново за турне в чест на тяхната 25-годишнина от създаването им. Месеци по-късно предстоящото беше отменено, тъй като „продължаващата пандемия на Covid направи условията за турне трудни и ние искаме да сме сигурни, че поддържаме нашите фенове и себе си здрави и в безопасност“, се казва в изявление на групата.

Затова пък сега Fugees сюрприйзираха публиката на фестивала Roots Picnic 2023, събирайки се отново за мини-сет по време на хедлайнерското изпълнение на Лорин Хил. Фронтдамата на групата пя в последния ден на фестивала във Филаделфия, организиран от Roots, отбелязващ 25-ата годишнина от соловия й албум The Miseducation of Lauryn Hill — и партито продължи едва когато Уайклеф Джин и Прас Мишел се присъединиха към нея. Те изпълниха заедно пет песни на Fugees, включително „Killing Me Softly With His Song“, „Ready or Not“ и „Fu-Gee-La“ за закриване на сета. Появата им заедно предизвика фурор, а Мисис Хил заяви: „Това са моите братя!“ след като изпълниха „How Many Mics“.

Събирането на "Бегълците" обаче съвпадна и с един доста лош момент за рапъра Прас Мишел. Той е застрашен с до 20 години затвор, след като бе признат за виновен по 10 престъпни обвинения, свързани с международен заговор. През април тази година в съда във Вашингтон Прас беше изправен пред множество обвинения за неуспешен заговор и подпомагане на малайзийския бизнесмен Джо Лоу, както и китайското правителство да получат достъп до американски служители, включително президентите Барак Обама и Доналд Тръмп. Носителят на Грами беше признат за виновен в заговора за измама, а скоро ще се разбере и колко години ще му лепнат. Но, както винаги с Fugees, по-добре късно, отколкото никога.