"Надявам се, че с новия главен прокурор моят случай да бъде решен справедливо." , такива са надеждите на актрисата Диана Димитрова. Тя подчерта, че независимо кой ще заеме поста на Иван Гешев, най-важното е да възтържествува законността. Преди няколко дни Димитрова даде пространно интервю в Youtube подкаста на Любо Жечев. В него за първи път актрисата назовава насилника си поименно - Юлиан Вергов.

Димитрова разказва също така, че преди да се стигне до побоя, с колегата си са имали любовна връзка. Актрисата говори пространно и за случката в гримьорната и реквизитора от сериала Михаил Чехларов. Той твърди, че не е съгласен с колегите си, които се подписаха в отворено до медиите писмо, че побой не е имало. "Историята ми е разказвана много пъти през 2018 г., при това от хора, които са сложили имената си под писмото. Любопитно ми е как са получили внезапна амнезия. Дотук сме трима, които имахме доблестта да не забравим удобното. Надявам се и други да размислят", обяви Чехларов. Преди няколко месеца реквизиторът написа това и в социалката си, а актрисата постави под поста му следния коментар: "Истината винаги избива със страшна сила."

"Надявам се на основата на новите факти да се образува досъдебно производство", сподели още Димитрова. Тя подчерта, че наблюдаващият прокурор Иво Боев е определил гримьорката Велина Павлова като "ключов свидетел". Де факто и де юре нейните показания, че актрисата е политнала върху закачалки с дрехи, а не е била вдигната във въздуха, блъсната в стената, свалена на пода и ритана с кубинки от Юлиан Вергов, както описва самата Димитрова, стават формалният повод за отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство.

Юлиан Вергов отрича да е посягал на Диана Димитрова.

Съвсем ясно се вижда, че Велина Павлова не иска да говори. Но тя трябва да има предвид, че едно е да влезеш в стаята на криминална полиция и да кажеш версията си, друго - да застанеш пред съда, когато знаеш, че за лъжесвидетелстване законът предвижда от една до пет години затвор", предупреждава Димитрова. Актрисата смята, че писмото на 30-те участници в "Откраднат живот" по инициатива на Павлова е "аматьорско изпълнение". "Тя не е знаела в какво се забърква", убедена е Димитрова, цитирана от lifeonline.bg.

Актрисата казва още, че като "обикновен гражданин" очаква всички случаи на насилие над жени, подобни на нейния, да стигнат до съда и жертвите да бъдат възмездени. "Аз дадох началния импулс и на много други жени, преживели насилие, да не мълчат. Избрах точния момент да оглася публично какво ми се случи", припомни актрисата.