Сериозното количество дъжд в последните дни в района разруши мост, наводни къщи и дворове. Валежите в цялата страна не спират. Обявени бяха червени кодове за редица градове. "Страшно беше! Водата бе навсякъде по улиците. Такова наводнение никога не съм виждала. Всички сме стресирани и уплашени", каза пред "България Днес" Маринова.

Къщата на ромската перла е една от малкото, която не е пострадала от обилните валежи. Мястото, на което Софи живее в Етрополе, е далеч от реката, ала изпълнителката вижда с очите си ужаса, който спохожда съгражданите й. "Много пъти съм го казвала - срещу природата не може да се бори никой. Колкото и да искат да предпазят хората, това няма как да се случи. Просто човечеството е безсилно срещу стихиите", добави още Маринова.

Страх изпитва и музикантът Богдан Томов. Легендарният изпълнител се притеснява дъждът да не бутне терасата му. "Ако балконът се напълни с вода, може да стане грешка. Строителите са направили чучурите по-малки, за да пестят материал и те не могат да поемат такива количества. Иначе предвидливо живея на 4 етаж и не ме е страх", каза водещият на "Музика безкрай".