Едни смятат, че не са могли да си поделят наградите, когато все още и двете бяха в „Пайнер” и всяка година се раздаваха статуетки. Други твърдят, че причината е мъж - съпругът на Галена.

Според пикантните слухове, Галин Вафлата е преспал с Преслава преди няколко години, докато любимата му жена е била на турне в Америка. Галин се възползвал от нейното отсъствие и вкарал в леглото надарената добричлийка. Макар пред медиите производителят на вафли да твърди, че има безоблачна връзка с жена си, осведомени коментират, че заради бурния си начин на живот и Галена, и Галин често се задоволяват с чужди сексуални ласки и имат отворен брак.

Галин и Преслава се сближили след нейно участие. Вафленият бос бил с голяма компания приятели, а изпълнителката на „Новата ти” не останала безразлична към богаташите. Изпълнителката започнала да се закача с Галин, който й давал тлъсти бакшиши, а след края на участието на фолк певицата, двамата отпрашили с колата на баровеца към известен хотел. Според мълвата двамата се отдали на физическото удоволствие, а след това Галена разбрала какви ги върши най-добрата й приятелка. Така започнала вражата между тях.

Други смятат, че причината е в амбициите коя е по-по-най. Двете от години се борят за първото място на фолк небосклона. Галена почти няма конкуренция по скъпи клипове и маркови дрехи. Преслава се облича доста ретро и скромно. Добричлийката е фенка на рокличките като за селски събор, които не сваля от години. Тя не си купува дизайнерски тоалети, а си шие одежди при провинциални кроячки. Изпълнителката на „Водка с утеха” не залага на скъпи песни и клипове, защото няма толкова финанси, колкото конкурентката й. Преди години, когато „Пайнер” правеше летни турнета, двете воюваха коя ще закрива спектаклите.

Двете фолк диви заровиха томахавките в понеделник, когато Преслава навърши 39 г. Те бяха поканени да пеят на пищна и тузарска сватба в неделната вечер. За доброто настроение на гостите се погрижиха още Софи Маринова и Тони Стораро. Докато Преслава бе на сцената и забавляваше сватбарите, някогашната й приятелка, а после врагиня Галена се появи пред нея, а в ръцете си държеше торта. Преслава не можеше да повярва и веднага тръгна да прегръща колежката си, с която доскоро не можеха да се гледат. „Да си жива и здрава и все така обичана” - пожела Галена на рожденичката, става ясно от разпространения клип.

За пръв път от години Преслава и Галена се засичат заедно на сцената. Певиците бяха неразделни назад във времето, като дори живееха заедно в началото на кариерите си, които стартираха почти едновременно. Каквато и да е причината между двете фолкаджийки, те са преглътнали обидата и отново са приятелки. „Събрахме се”, написа Преслава под видеото с Галена в социалните мрежи. „Точно на моя рожден ден да ни съберете така хубаво...”, казва звездата на фолка в клипа с вече бившата й врагиня.