Сценаристката на комедийния сериал „Съни бийч” Емилия Борисова си отиде внезапно след ваканция в Гърция. „Станало й лошо и само след няколко часа починала”, разказа пред „Уикенд” източник от Би Ти Ви. Тя бе едва на 45 години! Емилия или Ема, както я наричат близките й, била в отлично здраве, когато преди няколко дни тръгнала на почивка в Гърция. Когато обаче се върнала, внезапно се почувствала зле.

Приели я в болница и установили сепсис. Как е получен, близките засега не съобщават. Лекарите се оказали безсилни. Сценаристката си отишла само за няколко часа. Това е истински шок за семейството, близките и колегите й, още повече, че младата жена имаше и дъщеря, която е ученичка в начален курс на обучение.

Преди работата си в „Междинна станция” Борисова е била в сценарния екип на Слави Трифонов още докато шоуто му се излъчва по Би Ти Ви. Завършила е Първа немска езикова гимназия в родния си град – София, има магистърска степен по публицистика, психология и германистика от Виенския университет, работила е като сценарист и редактор в много телевизионни предавания, реалити формати и сериали.