Наскоро музикантът сключи брак с любимата си – журналистката Виктория Готева. За личния живот на новинарката не се знае много. Също като Евгени и тя е работохолик и на този етап кариерата е най-важната в живота ѝ. Виктория Готева не е имала много сериозни връзки, колегите й твърдят, че са само две. Семейството на младата журналистка я подкрепя безрезервно, макар че родителите ѝ и брат ѝ от сърце й желаят по-скоро да се сдобие с наследник.

Майка ѝ Златка е медицинска сестра и се справя перфектно с отглеждането на децата на брат ѝ – Николай Светославов. Той е щастливо женен и има двама синове. Николай е инженер и е много щастлив с професионалния успех на сестра си като журналистка. Той е очарован и от зет си Евгени Димитров въпреки голямата разлика във възрастта със сестра му, пише "Уикенд".

„За мен най-важното в живота е, когато двама се обичат, да устроят живота си както на тях им харесва, а не да се съобразяват с другите“. Така съветва Евгени колегата си Йордан Йончев – Гъмзата, когато му става кум на сватбата с красивата Юлиана преди години. На сватбата на Маестрото колегата му припомня тези негови думи и това бил един от тостовете, вдигнати за здравето на младоженците.