Тези дни Емилия показа графика си с участия за август и началото на септември и той видимо е пълен. До колко обаче обявените изяви са в действителност планирани, усъмни почитатели на лекия жанр. Прави впечатление, че за август от 20 обявени изяви, седем се водят частни партита, като няма посочен дори и град, в който ще се случват както би било редно, ако обявяваш творческата си дейност. Липсата на такава информация предизвика въпросителни, дали има такива концерти или просто запълва празното място в календара си.

По този начин Емилия и екипа й искали да внушат, че блондинката е затрупана с работа и е от много дейните изпълнители в попфолка. От друга страна този похват би привлякъл нови ангажименти за следващите месеци, защото повечето заведения в провинцията, канещи фолкаджии, се ръководят именно от такива неща - кой изпълнител, какви участия има и къде и ако го канят толкова, то явно събира публика и има интерес за него.

За оборотните изпълнители, август месец е един от най-силните през годината. Това е и месец в който има много сватби, за които популярни имена не рядко биват ангажирани. Колежките на Емилия обаче обявяват в кой град е частния ивент.