Основното събитие, разбира се ще е на Новата година, както е казал Учителя" - това сподели новият председател на Бялото братство Христо Вътев пред "България днес". Началото на физическата година според Уителя Петър Дънов е на 1 януари, на Духовната година е на 22 март, а Божествената Нова година започва на 19 август. Това е и най-големия празник на последователите му.

"На 19 август очакваме да дойдат повече от 2000 човека посетители от всички континенти. Миналата година на Паневритмията дойдоха доста известни личности, като шеф Манчев, певицата Анелия, Мегз, която дори бе облякла в народна носия и раздаваше подаръци на хората. Много известни хора от целия свят следват стъпките на Учителя" - коментира той.

Миналата година, певицата Анелия, явно готова да се прероди, направи истински жертви. Въпреки лошото време, тя посрещна изгрева, за да се зареди с енергия за цялата година, според правилата на Учителя. Така с приятели и съмишленици тя отбеляза началото на новата духовна година край езерото Бъбрека.