Двамата обиколиха рая на богатите-островите Сардиния и Корсика в Средиземно море с луксозна яхта и посетиха едно едни от най-красивите ресторанти, като единият беше буквално в пещерите на крайбрежна скала. Освен в морето, нощуваха и в скъп хотел с басейн в компанията на най-добрия приятел на кулинаря –бившия издател Явор Стефанов и втората му жена Деси Цонева. Стефанов и Манчев са много близки, а водещият на „Кошмари в кухнята” и „Черешката на тортата” е кум на Деси и Явор.

Пътешествията са страст за всички тях, като бившата щерка на Митко Цонев и сегашният й съпруг ходиха чак до Япония с готвача и тогавашната му приятелка Цветомила, от която той има син. Ива, която продава луксозни имоти, има само едно дете-Елина, която помага в бизнеса на майка си, а преди месец се пробва като репортер при Гала. Виктория също е единствена щерка на кулинаря и веднага след връщането си от луксозния воаяж той вдигна купон за нейната 18-годишнина, като почетен гост бе майката на Манчев.

Готвачът има и две момчета-големия Христо, който учи в чужбина и по-малкия Алекс, който е само на четири години. Първите две деца са от съпругата на готвача Мариана, с която се разведе след 18 години брак преди близо пет години.