Това е доста странно, предвид факта, че поредицата с Владимир Карамазов и Теодора Духовникова бе заснета още миналата есен във Велико Търново. От тогава до сега на няколко пъти бе намекнато, че телевизията ще излъчи сериала, но това така и не се случва. Дали криминалната драма въобще ще види бял свят, се чуди и самият Карамазов, който играе главната роля на разследващия полицай Филип Чанов. Той публикува своя снимка в социалната мрежа, под която написа:

„Този кадър го направих сам в края на снимките на „Дяволското гърло“. За спомен от този смолянски период. Уж заснехме втория сезон и трябваше да тръгне есента, а нищо не се чува. Няма и реклами. Може би е зле и не искат да го излъчват. За да не се излагаме. Кой знае...“.

Коментарите на феновете му под снимката, разбира се, са окуражителни и повечето от тях твърдят, че чакат с нетърпение продължението, но информация за излъчването за крими поредицата засега няма. Продуцент на „Дяволското гърло“ е Евтим Милошев, който сега засне за БНТ премиерния сериал „Всичко за сина ми“, където работи с баджанака си Димитър Рачков. Сериалът е по идея на любимата им Христина Апостолова – бивша на Рачков и настояща на Милошев, която изпълнява и главната женска роля.