Къдрокосата чаровница, която е и носителка на престижния приз Мис България, се раздели със съпруга си тихомълком, а причините за разпада на иначе хармоничната им връзка дълго време останаха загадка дори и за най-близките им. Зад окончателното решение стои самата Гергана, а по-любопитното в случая е, че тя е обмисляла да напусне мъжа си много по-рано. Заради това и посещавала семеен терапевт, но уви, безуспешно, пише "Галерия".

"За мен решението беше обмислено, не съм бързала. Сложно и комплексно е, аз съм инициатор на раздялата, защото вярвам, че хората трябва да бъдат щастливи в ежедневието, а когато любовта си отиде – няма смисъл да я задържаш, това не е полезно нито за възрастните, нито за децата. Дори да няма скандали, да живеем в пълен мир, енергията се усеща. Така е по-добре. Чувствам се спокойна, взех правилното решение, без да се колебая", коментира блондинката от малкия екран, която до ден днешен търси съвети от страна на специалисти, в това число – и астролози.

Петър взима семейното им жилище, в свободното време се отдава на грижите за трите си деца, последното от които е плод от любовта с настоящата му половинка Кристина Димитрова. С Гергана пък почти не се виждат, тъй като професионалните им ангажименти, независимо че са в една и съща телевизия, са обвързани с различно време. Но все пак поддържат добрия тон. Именно Бакърджиев е човекът, който ще поеме изцяло грижите за децата, докато Гунчева участва във "Фермата". Ще му помагат и бабите.