В студиото на "Преди обед" пред Деси Стоянова и новия водещ Петър Дочев той разказа за решението си да отреже дългата си коса и да я дари за благотворителност: "Дарих я, за да бъде използвана за направата на перука за деца, които нямат коса. Реших да направя това, което на практика няма да ми коства нищо, но ще зарадва много някого. Израстването на косата ми отне около 2-3 години и изиска много грижи". От брюнет той се превърнал в блондин, а новата му визия е повече от впечатляваща. Таралежков не скри вълнението си от предстоящото начало на новия осми сезон на MasterChef, който тръгва в петък вечер със забележителни хоби-готвачи, наелектризиращи битки и вдъхновяващи истории:

"Това е супер интересно, защото те поставя в една много различна ситуация - от човекът, който научава нещата, ставаш изведнъж учителят... Сменяш си ролята, сменяш си нагласата. Много бързо мога да преценя кой от участниците усеща вкусовете реално".

Таралежков призна още, че с включването си като жури в MasterChef иска да изпълни една своя мисия: "Със сигурност имам своя визия как искам да се развива балканската и българската кухня като цяло и мисля, че MasterChef ми дава платформа, с която мога да достигна до повече хора". Алекс бе поканен лично от Веси Цурбрюг в новата кухня на "Преди обед", където приготви "агнешки мантъ" с кори за баница.