Тв кариерата му стартира след най-драматичния период в живота му – развод със съпругата заради брутална изневяра от нейна страна. „Рогата ми бяха като на лопатар“, споделя кулинарят. С вече бившата му жена се запознават, докато той е шеф готвач в петзвездния хотел "Риц" Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилямс. В Лондон Кустев работи активно 2 години. Връща се у нас през 2005 г., за да сключи брак с избраницата си. След кратък престой в Банско, кулинарният спец заминава за Париж и там работи основно в ресторанти с по 3 звезди „Мишлен“. Уж много се обичат с жена си, чуват се всяка вечер за по час и си говорят колко държат един на друг, но тя започва паралелни връзки.

„Тогава се случи растежът на моите рога. Разбрах, когато се прибрах. Научих от дъщеря ми, която беше само на 6 години. Тя ми призна за майчините си подвизи. Не беше никак приятно да науча от детето какви ги е вършила съпругата ми“, огорчен е той.

Шеф Кустев решил да направи собствено разследване. В един момент се уверил, че слуховете за нейното "бръмчане" не са преувеличени. Така, хваната едва ли не на калъп, тя признала. В крайна сметка се стигнало до развод. Сега шеф Кустев живее с млада брюнетка. Казва, че е щастлив с нея.