Певицата е изключително грижовна не само към родителите си, но и към всички членове на семейството си и правеше всичко възможно татко й да се чувства добре. Миналата година Софка дори взе със себе си майка си Мара и баща си на море, като ги настанили в луксозен хотел.

„Почивай в мир, татко! И нека те пазят ангелите”, сбогува се певицата.

Марин ще бъде погребан в родното Етрополе на 10 септември. Не е тайна, че бай Марин, както е известен на всички, много се гордееше с дъщеря си, даже се е снимал в неин клип. Не така стои въпрос в началото на кариерата на Маринова. В десети клас, когато е ученичка в Етрополе, музикантите от местен оркестър, впечатлени от гласа ѝ, молят родителите ѝ да ѝ позволят да стане певица. Баща ѝ е против, тъй като ѝ остава още малко да завърши училище, но майка ѝ, която спира да се занимава с музика след като се омъжва за него, успява да го убеди да се съгласи Преслава, Глория, Джена, Тони Дачева изказаха съболезнования за загубата.

„Софи,миличка, моите съболезнования. Боли,знам го от лично преживяване. Обичай го и винаги ще го усещаш до себе си”, посъветва я Камелия.