„Стопи мълчанието!“е насочена към най-уязвимите и най-засегнатите от агресията – подрастващите. Насилието и агресията са проблеми за всеки тийнейджър, за всеки родител и за цялото общество, а решението изисква постоянна и системна работа. „Агресията може да е проява на слабост, лош пример, липса на емоционална интелигентност, ниска самооценка. Може дори да е зов за помощ. Може да е много неща, но Никога не е решение. Тя е симптом на тежко, разяждащо обществото и човека заболяване, което все по-често поразява първо най-слабото ни място – децата.

Лечението, разбира се, е дълъг и труден процес, който изисква общи усилия, а първата крачка е признаването и споделянето на проблема. Затова ние, екипът на 100% будни искаме да Стопим Мълчанието и да се присъединим към онези, поели по пътя към оздравяването. И както често се случва, първата крачка може да е малка и плаха, но е решаваща, основополагаща и предвещаваща началото на края на агресията“, споделя Надя Иванова.

„За мен лично е важно как да възприемаме вътрешния си емоционален термометър. Често той ни предупреждава, че сме агресивни, избухливи, че нараняваме околните и близките си. Затова в тази кампания предлагаме да стопим мълчанието, вместо да прегреем, като открито говорим и даваме възможност на различни страни да бъдат част от процеса на разговор и осъзнаване. 100-пи мълчанието“, споделяСтефан А. Щерев.

Всяка седмица в предаването „100% будни“ ще се разискват теми и ще се разказват лични истории в рамките на инициативата. Популярни и обществено значими личности, психолози, експерти, учители, хора с различни професии ще споделят своя опит и препоръки като ще дават пример от една страна до какво може да доведе насилието и от друга страна ще увличат подрастващите със своя положителен пример.