77-годишният Марин Тутов си отива от този свят след тежко боледуване. Таткото на ромската перла се бори с рак, но губи битката. Погребението му бе вчера в родния град на певицата Етрополе. Новината за кончината на татко накара Софка да отмени всичките си участия до края на месеца.

Графикът на Маринова бе препълнен и почти няма почивен ден през септември и в началото но октомври. В това число влизат и концертите й от турнето с Ку-ку бенд. Ала след кончината на любимия си родител изпълнителката на редица вечни хитове решава да спре за известно време изявите си на сцената, за да е до майка си която най-тежко приема кончината на съпруга си.

"Нека ангелите го пазят", пише Софи, която първа разкри за голямата и тежка загуба. Маринова е много привързана към родителите си. Майката и таткото на Софка няколко пъти са участвали в клипове към песните й. Ромската перла много искаше баща й Марин да види сватбата на внука си Лоренцо. Наследникът на Софка ще се врече във вечна любов на любимата си Мария през ноември, но уви, дядо му така и не дочака този миг.

Засега по информация на "България Днес“ Маринова не планира да отменя сватбата въпреки огромната загуба, която преживява. Чалга гилдията пък веднага изказа съболезнования на ромската перла. Преслава, Камелия, Глория, Джена, Тони Дачева опитаха да вдъхнат кураж на вярната си другарка в опита да приеме по-леко загубата.