Новината оповести Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви медия груп“ по време на събитието Light Up Your Spirit, с което медията отбеляза началото на своя нов телевизионен сезон. „Продължаваме да създаваме модерна мултимедийна среда за забавление, която се грижи за младата и градска публика, но така също и за широката телевизионна аудитория в страната. Нашите развлекателни програми и риалити формати, наравно с новините и актуалните предавания, остават неизменна част от мултиплатформения ни бизнес. През 2024 г. обещаваме още повече разнообразно съдържание в цялото ни телевизионно и дигитално портфолио“, споделя Бартолайт.

Hotnews.bg обаче припомня, че същата новина бе обявена и през 2017 година, отново на медийно събитие, когато за първи път видяхме тогавашният шеф Флориан Скала, който после напусна медията. Тогава телевизията бе категорична, че сапунки ще отстъпят място на качествени български сериали, които обаче bTV така и не можа да произведе, въпреки няколкото скъпи, но негледаеми опити. Сега обаче първата частна телевизия ще заложи не толкова на филми, колкото на програми като "Гласът на България", "Фермата" и т.н. Сега се предвижда турските сериали да се излъчват по обед, късно вечер или ранния следобед, но не и 20 часа.

„С началото на есен 2023 г. подготвяме зрителите да очакват и неочакваното, с привкус на много изненади. Не само технологичните иновации ще се откроят през тази есен, но така също енергията и посланията за пъстър и жизнен градски живот, отразен през призмата на света на „Би Ти Ви медия груп“, допълни Велимира Петрова, директор „Продажби“ в групата.