Лора уточнява, че комата е медикаментозна или изкуствена, така че тя е планирана от лекарите и не винаги става дума за състоянието, което предшества смъртта. Медикаментозна кома е обратимо състояние и лекарите извеждат пациента от нея посредством специални медикаменти. Медикаментозната кома е сериозно състояние и поради тази причина се прилага само в екстремни случаи. Обикновено се налага при лица, които са пострадали много тежко при инциденти и катастрофи. Именно поставянето им в медикаментозна кома е начинът мозъкът да се възстанови сам и да се справи с пораженията, които възникват в по-късен етап.

Мили зрители на последователите на моята майка, пише Ви Лори, нейната дъщеря. Без да искам да Ви притеснявам, се налага да Ви съобщя, че тя изпадна в трудна житейска ситуация, която наложи спешна операция и поставянето ѝ в медикаментозна кома. Мама винаги е вярвала, че българските са най-добрите лекари и сме сигурни, че и този път е така - мама се намира в ПИРОГОВ - при най-добрите специалисти в света. Нека с добра мисъл или дума заедно да дадем подкрепа на лекарите и сестрите от Спешния институт и да Ви помоля, също като нея, да вярвате, че доброто винаги побеждава! Лори.

Според информация от болницата Добрева е претърпяла операция на корема. По време на коронакризата тя съобщи, че е преборила вируса с чесън на корем, така че очевидно досега не е имала проблеми със стомаха.

Десетки са коментарите и реакциите под публикацията, в които почитатели и приятели на Мира Добрева, споделят, че журналистката е силна, ще се възстанови, и изпращат много пожелания за скорошно оздравяване. Сред тях беше и тв водещата д-р Неделя Щонова. "Мира, Лори, милички. Какво чудо дойде?! Дано Бог помага, прегръщам ви и вливам ви всичкия дух на здраве. Обич. Кураж. Вяра. Нашият Родопски дух е силен и несломим! Мислено съм с вас и се моля", написа красивата телевизионерка.