"Когато има интелигентни хора няма как да не запазите добри отношения с бившите", призна Димитър Рачков, който навърши 51 години. Той визира обаче връзката си с майката на сина му - сценаристката Христина Апостолова, с която наскоро направиха общ проект - сериалът "Всичко за сина ми". За бившата си изгора Анита Димитрова обаче не беше особено ласкателен. "Умея да преценям хората на 99% процента, лъгал съм се за 1% досега. Обикновено мога да ги преценя при първа-втора среща", обясни Митко, като вероятно в тези думи визираше именно блондинката.

На въпроса на репортерката на "На кафе" Елизабет Методиева "Ерген ли си?", Рачков с половин уста подсказа, че не е свободен, макар и да флиртуваше през цялото време на интервюто. "Нали знаеш, че любовта изисква тишина и спокойствие. Аз никога не съм знаел защо съм толкова интересен относно личния ми живот. Нито съм плейбой като Дарин Ангелов, който има височина, харизма... Иначе съм постоянно във всякакви връзки според писанията, но аз се забавлявам с тези неща. Не давам интервюта за личния си живот", коментира темата актьорът.

Той проговори и за отношенията си с естрададжията Веселин Маринов. "Относно баджанаците, Веско е много добър човек. Уникален професионалист. Това, което правим, така сме решили, така го правим и то в името на зрителите. Не съм в лоши отношения с него, но може понякога да прехвърчат искри между нас. Мога да разчитам на него, няма случай, в който да му се обадя и да му кажа би ли дошъл и той да ми откаже. Иначе ние си говорим на Бат Веско и Бат Митко", разказа любимеца на Маги Халваджиян.

Рачков подчерта, че обича да е заобиколен от чисти и честни хора, като даде пример със Софи Маринова. "Такива хора са рядкост, много станаха лицемери, използвачи, гледат да те ползват за нещо", не скри разочарованието си водещия на "Като две капки вода". За финал актьорът сподели и това, че внимава много с пороците, за да не се изложи публично. "Забранил съм си да се излагам в реалния живот. Не искам никога да ме виждат в нетрезво състояние, да карам пил.. Сложил съм си на тези неща тотална забрана. Обичам да има правила, да има закони и да ги спазвам. Сигурно и аз греша понякога, няма как, но не съм от тези, които ще звънят и да заобикалят чрез връзкарството", категоричен е той.