Почитателите му обаче започнаха да се съмняват в думите му заради външния му вид напоследък. „Има лице на човек, който злоупотреба с алкохола - зачервена кожа с разширени пори. Аз лично не вярвам някога да е спирал да пие”, „Още от една предишна снимка ми направи впечатление блесналия му поглед. Май наистина няма бивш алкохолик. Жалко!”, коментират фенове на звездата в интернет форум.

Близките на певеца обаче го защитават: „Колкото и да не ви се вярва, Миро е трезвеник, отслабнал е и е в топ форма!”. Самият изпълнител се кълне, че от 4 години не е близвал и това коренно е променило живота му. Музикантът е споделял, че преди време е изхвърлял по една торба с празни бутилки за денонощие. Пиел от всичко и по много. Започвал с бира и вино, а завършвал вечерта с водка, уиски или каквото друго имал под ръка. Често му се случвало да няма спомени от предходния ден. Белите петна в паметта му зачестили и тогава осъзнал, че проблемът му е сериозен.

Менторът в шоуто „Гласът на България” определя излекуването си като истинско чудо. „Дълго се опитвах да спра алкохола, но успявах за много малко време, а след това се завръщах към вредния навик. Бях в депресия и нещастен. Още по-трудно беше, защото работата ми е свързана с това да съм между пиещи хора, всеки иска да те почерпи... Разбира се, тогава почитателите ми не знаеха за моя зависимост”, разказвал е музикантът. По думите му той получил помощ от Всевишния, за да се справи с трудностите в живота, които в онзи момент го тласкали към бутилката. „Пиех стандартно като всеки българин, но после започнах да го правя и когато съм весел, и когато съм тъжен, и когато съм гневен. Случи се така, че прекарах цяла една нощ в молитва, защото ми беше много зле. Бях пил с часове и си казах, че не може повече да продължавам така - или умирам от това, защото този навик вече ме характеризираше като личност, или се измъквам. Справих се с помощта на Бог!”, споделял е Миро.