Преди време актьорът бе забъркан в огромен скандал, след като Диана Димитрова го обвини в насилие. "Аз гледам на нещата винаги с усмивка и насмешка, въпреки че не всички ме разбират", обясни Вергов в предаването "На кафе" по Нова телевизия.

Лошото момче на родното кино признава, че не обича да си губи времето с безсмислени спорове в социалните мрежи. "Най-често чета новини в интернет. Не изразявам позициите си там интернет, а в разговори с хора. Интернет пространството се превърна в една огромна по мащаб клоака, в която всеки изразява мнения. Без значение дали е фалшиво или не."

Вергов най-накрая разкри ролята си в новия спектакъл "Хага", който показва войната в Украйна от различни гледни точки. Актьорът ще влезе в ролята на загиналия шеф на групировката "Вагнер" Евгений Пригожин. "Винаги е хубаво трагедиите да се представят с малко насмешка - казва Вергов. - Постановката е съвсем различна, защото е с реални герои. Кой какво играе досега беше голяма тайна в Народния театър. Аз ще играя Пригожин, който загина по време на нашите репетиции и трябваше да променим някои неща. Ако се окаже, че е жив, отново ще трябва да сменяме."