Това обявиха официално от bTV Media Group, а решението на журналиста идва след близо 20 години съвместна работа. Източници твърдят, че причината за внезапното му напускане е неустоимо апетитно предложение от конкуренцията - Нова телевизия, където се очаква Антон да стане началник на новинарския екип.

Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на БТВ от края на 2020 г. Цялата си професионална кариера той изгражда в телевизията, където започва като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. Работи последователно като репортер и водещ на съботно-неделния сутрешен блок, а от 2014 г. задава сериозните въпроси за деня в един от най-гледаните сутрешни блокове – „Тази сутрин“.

От bTV обявиха, че приемат с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока. Компанията му благодари за професионалния принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период, главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова. Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.