Първоначално певицата обясни, че не излязла на сцената заради слаба организация, като липсвал дори озвучител. Присъствали в залата обаче веднага контрираха, че от години тя пътува навсякъде с един и същи тонрежисьор, който и сега бил до нея. Разочарованите й почитатели бяха категорични, че тя била в прекрасно здраве по време на репетициите и не спира да се усмихва и така намекът, че е закъсала със здравето също буди съмнение. В своето обяснения Бодурова твърдеше:

„трудно отлепях устни от преживяното, някой от вас се досещат защо”, като намекна, че едва ли не е в преддиабетен припадък.

Зрител на концерта разказа само пред „Златна възраст”, че Бодурова решила да не пее, след като разбрала, че не цялата зала е разпродадена и една трета от местата ще останат незаети. Миналата година цяло лято тя и Панайот Панайотов се караха заради фразата „мижав интерес”, след като певицата се отказа да излезе на една сцена с изпълнителя на „Шопкиня”. Тогава Панайотов обяви, че изявата се отменя поради „мижав интерес”, но после си призна, че е излъгал. И през 2022 година, и сега Летните театри в Бургас и Варна бяха пълни за Кичка, но това не се случило в Пловдив и тя решила да си спести срама.

Част от публиката направо се разплакала, много били искрено оскърбени от неочакваното й решение, още повече, че имало хора, които пътували от другия край на страната до Пловдив. Първо Бодурова пробва да хвърли вината на организаторите, но след като бе разобличена, че лъже, изтри обяснението си.