Червеното племе беше доста отслабено, но силната мотивация на участниците да се измъкнат от Дивата река им помогна да триумфират на Арената. В битката блесна бизнес дамата Виолета Стайкова, която се представи блестящо в силовата част и в пъзела. Второто място на Старейшините ги обрича на седмица глад, а екстремното риалити навлиза във фаза, в която номинационните битки стават все по-важни за всеки от играчите.

Синьото племе водеше на Арената, но на финала се забавиха, след като лодката им се обърна в морето. Двете племена избраха своите капитани преди битката. Гладиаторите гласуваха доверие на зъботехника Иван Рълев. Междувременно при Старейшините играта на котка и мишка тече с пълна сила. Причината за пресметливостта при сините беше опасността в утрешната капитанска битка избраният да бъде застрашен от елиминация. Това насочи вота на мнозинството към модела Благомир Мастагарков. Той орева предаването с жалби за тежкото си здравословно състояние, въпреки че съотборниците му твърдяха, че е направил 100 лицеви опори.

Ще се наложи ли Рълев и Мастагарков да се борят за мястото си в играта в утрешната капитанска битка? Ще паднат ли духом Старейшините на Дивата река?