Колева се сбогува завинаги с приключението по bTV, след като нейният тим „Елбетица“ беше разгромен с 1 на 14 от „Канатица“ в отборния елиминационен дуел. Драматичната загуба сломи духа на зелените, които в началото на предаването стартираха като по-силния и сплотен тим. Женският бунт не успя, макар че още мината седмица повечето жени в „Елбетица“ изведнъж се почувстваха изиграни от лидера на тима - актьора Петър Петров, на когото доскоро разчитаха да взима почти всички важни решения и да крои стратегии. Според тях участникът ги манипулира, за да се придвижи по-напред в играта и ще ги отстрани една по една, за да стигне до финала. „Пешките трябва да направят място за царя“, обобщи ситуацията балерината Мартина Сергиева. След кратък анализ жените в „Елбетица“ решиха, че трябва да променят ходовете си, ако не искат да отпаднат от надпреварата за 100 000 лева. До трусовете в зеления отбор се стигна след като дизайнерът Сергей Панайотов реши да напусне предаването в знак на протест срещу Петър, с когото имаше дълъг, нестихващ кофликт и често наричаше „авторитарен, самопровъзгласил се лидер“.

„Въобще не ми се тръгва, обожавах да играя тази игра“, каза Валерия, силно разочарована, че не може да продължи напред и че не получи достатъчно силна подкрепа от жените в отбора си.

До последния момент участничките в „Елбетица“ се колебаеха дали да се обединят и да изгонят представител на силния пол. В крайна сметка те предпочетоха да запазят мъжете и най-вече Петър. Валерия беше отстранена с гласуване веднага след инфарктния отборен дуел. Бившата художествена гимнастичка и настояща актриса се изправи като новобранец на Арената заедно с двама опитни в битките нейни съотборници - актьора Петър Петров и сервитьора Андрей Стефанов. От „Канатица“ им се опълчиха оперният певец Борис Добрев, земеделецът Кенан Асил и собственичката на автокъща Лилия Ел Абани.