В основата на драмата е Ергенката Алекс, която успя да забърка лют скандал и в това риалити. Психоложката беше една от най-обсъжданите и пиперливи участнички в романтичното предаване „Ергенът“. Макар сега да не е в същото имение и да не дели един покрив със същите участници, Гърдева отново успя да спретне панаир и жените.

Всичко започва от невинна забележка от страна на продукцията. В това риалити всеки от участниците има достъп до телефон и интернет за определено време от деня. Гърдева пита няколко неща, свързани с работата й, за да не на прави грешка и да не отнесат всички участници солена глоба. Непрестанните й въпроси изнервят продуцентите и човек от екипа влиза лично при Ергенката. Кара я да спре с въпросите и просто да си свърши задачите, които има.

В този момент Гърдева побеснява и изпада в истеричен плач. Афектирана от ситуацията по-късно, Александра решава да се конфронтира с друга участничка - Вероника Манова, по-известна като Ронси, за нещо, което е забелязала през последните дни от престоя им. Според психоложката оператор се опитва да предаде тайно на блондинката бележка, с която да й даде повече информация за формата и как да го спечели. Наградата за последния оцелял е 25 хил. лв., като около финала всички точат лиги за крупната сума.

Ронси от своя страна отрича обвиненията от Алекс и между двете избухва жестока разправия. Страстите се нажежават и покрай мисията „Тризнаци“, според чиито правила трима души са вързани един за друг и не могат да се отделят. Двете момичета са прикрепени към Перси, един от фаворитите в този сезон, и не могат да се отделят в различни стаи, за да тушират напрежението помежду си.

„Долна лъжкиня! Ти си зверски манипулатор! Не се играе с измами, играе се честно и трябва да имаш качества, но очевидно нямаш такива. Хайде стига вече! Ти си една измамница“, крещи Алекс в лицето на Ронси.

Психоложката обвини съквартирантката си, че се опитва да прави коалиции и да настройва другите един срещу друг, като им казва за кого да гласуват на номинациите. Ронси не й остава длъжна и я захапа за участието и в „Ергенът“. Блондинката заяви, че останалите момичета от имението в Турция са били прави за нея. След което се подигра за дислексията, от която психоложката страда от дете. Повечето от съквартирантите подкрепиха Алекс и лагерите в къщата се прегрупираха.