Кенан от "Елбетица" заяви гордо, че е глътнал 1 тон ракия през живота си, но се издъни. "Сигурно съм изпил 1 тон ракия през целия ми живот, но все пак няма да е лесна дегустацията, защото си има уловките. Ако спечелим ще посветя победата на жена ми и на сина ми Амир.", заяви с гордост Кенан минути преди състезанието. Петър от "Елбетица" беше бая по-самонадеян в изказването си и заявката си относно това какъв познавач на ракията е, и имаше защо.

"Седмици наред не сме пипали алкохол. Ще познаем дали ракията е сливова, гроздова, кайсиева или каквато и да е! Ние в "Елбетица" сме по-организирани и не се караме. Предимството е на наша страна", категоричен бе Петър и в крайна сметка се оказа прав. "Елбетица" позна 2 от 6 ракии, а "Канатица" едва 1 от 5, защото времето не им стигна за заветния шести опит.

"Ракията е уникален алкохол. Вкусът й идва от самия плод, не като другите концентрирани алкохоли", обясни Петър. В крайна сметка "Елбетица" се измъкнаха от Ада и пратиха "Канатица" на тяхно място, но Кенан е готов за реванш, пише "България днес"!