54-годишният Матю Пери е открит мъртъв в джакузито в събота, според "Лос Анджелис Таймс". Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия TMZ, която първа съобщи за смъртта на актьора, по тялото му не са открити следи от насилие.

Пери беше най-известен с дългогодишната си роля на Чандлър в изключително успешния "Приятели", който се излъчваше в продължение на 10 сезона по мрежата на NBC от 1994 до 2004 г., с участието на Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу. Той играе и в други хитови телевизионни продукции през годините, включително "Бевърли Хилс 90210", "Западното крило" и "Стари приятели".

Актьорът разказа как се е преборил със зависимостта си от наркотиците и алкохола в своите мемоари от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. През 2016 г. в интервю за BBC Radio 2 той сподели, че не си спомня три години от снимките на "Приятели", защото е бил пиян или дрогиран. Звездата бе сгоден за кратко за Моли Хървиц до раздялата им през юни 2021 г.

Роденият в Масачузетс актьор израства в Отава, след като майка му, канадска журналистка, която някога е била прессекретар на бившия премиер Пиер Трюдо, се развежда с бащата на Пери и се жени за канадец от телевизионните среди. На 15-годишна възраст Пери се премества в Лос Анджелис, за да се занимава с актьорско майсторство и т.нар. комедия на ипровизации.