„Макар че никой не иска да повярва, че причината са медикаментите – предписани или не, разбира се, че тази мисъл се върти в главата ѝ. Тя смята, че той трябва да е взел нещо, което не върви добре с топлата вода“, каза пред „Дейли Мейл“ източник, близък до Кудроу. Известно е, че актьорът, станал световноизвестен като Чандлър Бинг, от години се е борил със зависимостта си към наркотиците и алкохола. В последните си интервюта той твърдеше, че от дълго време не е употребявал забранените субстанции.

Иначе Матю Пери прекарва време с приятели броени дни преди смъртта си. Това показва снимкa, разпространенa от FoxNews. Звездата от сериала „Приятели” е бил видян със свои близки да вечеря в ресторант в Лос Анджелис, известен със своите бургери. На кадъра, заснет на 21 октомври, той е с тениска, черен панталон и бели маратонки.

Актьорът беше открит мъртъв в джакузи в дома си в Лос Анджелис. Приживе Матю Пери беше активен в Instagram. Последната му публикация от 23 октомври го показва как релаксира именно в джакузито през нощта.

Стотици фенове на покойния актьор изразиха почитта си към него пред емблематичната сграда, чиято фасада е използвана в култовия сериал. Блокът се намира в нюйоркския квартал „Гринич Вилидж”. В нея всъщност не са снимани сцени от шоуто, но сградата, която се вижда във всеки епизод на сериала, е напълно реална. Кафенето „Сентрал Пърк”, в което шестимата герои редовно ходят, също е фикция.