Изпълнителят от Поморие обаче е категоричен, че си пада по жени и отхвърля версията да е гей. Въпреки че клюките от години категорично го обвързват с фолк певеца Галин, който е и негов музикален откривател и продуцент. На въпроса "От какъв пол е половинката му?", младокът заявява: "От женски пол със сигурност. Засега съм имал само жени като приятелки."

На сплетните за отношенията му с Галин извън работата, Адам не крие разочарованието си от инсинуациите. "Още с дебюта ми се опитаха да вкарат интрига, че съм гадже с Галин, че сме се запознали в Испания и т.н. Преживях ги тези клюки до известна степен, защото знам че не е така, но доста хора се усъмниха. Постоянно чета коментари под песните ми, че съм гей. Нямам нищо против гейовете, но моята сексуална принадлежност не е тази", споделя в подкаста "Вип Зона" на Светлана Кабаиванова. "За съжаление това дали си гей или лесбийка е нещото, което най-много вълнува хората. Не работата ти, творчеството ти... Не знам с какви наченки съм им дал тази тема за мен", чуди се още Адам и си отговаря отново с въпрос: "Това, че съм поддържан мъж, трябва ли да кара хората да си мислят, че съм гей?".

Певецът признава, че в момента няма приятелка, като наскоро е приключил връзка. "Сега приоритет ми е работата. Обсебен съм да се развия, да постигна целите си. Мисля, че няма да имам нужното време, за да отделя на една жена. Уверих се, че жените искат да бъдат обгрижвани постоянно, дори ненужно време да се прекарва с тях. Сега нямам време за това. Малко почивка", обяви той пред журналистката от радио "Веселина". За последната си връзка Адам споделя, че е приключила по взаимно съгласие и била изпълнена с безброй разговори за ревност. "Това е неизбежно, но наистина стана прекалено много и от двете страни решихме да се разделим като големи хора", допълва той.