Проверка на „Уикенд” показа, че гелосаният мачо няма на свое име действащи фирми. Той е имал няколко компании, на които е наложен запор, а след това са спрели да функционират. СПА центърът, с който се хвалеше най-набожният ни футболист, също не е негов, а Джизъса просто го е представял като свой срещу реклама, твърдят в шоусредите.

Бившият на Златка Райкова тръбеше, че е инвестирал около 500 000 лева в новото си начинание. Благой често публикуваше снимки как разпуска в СПА центъра и го представяше като своя собственост, но всъщност притежателят е съвсем друг човек. Преди години Благо стартира спортна академия, в която вложи доста средства, и въпреки че е в неговия бранш, не успя да се справи и затъна в дългове. Това се случи и с другите му начинания. В момента единствените пари на многодетния татко са наградата и хонорарът му от „Сървайвър”, които се стопяват лека-полека.

Благой остана без пари след развода си с Есмер Омерова. Със Златка Райкова успя за закърпи финансовото си положение, но след скъса с плеймейтката, отново остана без пари и дом. Силиконката изгони без свян полузащитника от дома им в „Бояна”. Според източници на „Уикенд”, Златка е прибрала всичко, което Джизъса успя да придобие, след като бе изгонен от Русия от предишната си жена Есмер. Апартаментът, който купиха, за да живеят като семейство и да отглеждат малкия си син Благой, е бил записан на името на Златка и остана за нея и сина им.

В последните година бившият футболист и плеймейтката се препитаваха главно от реклами в социалните мрежи. Всички приходи от подобни прояви са пращани в сметката на Златка, а тя не е дала и лев на неверника. След изкусителката от Пазарджик мачото се ожени са богаташката щерка Полина Сапсова. Благо живееше в къщата на Поли и шофираше джипа й, но брюнетката заряза татуирания бивш футболист. В момента Благо живее на квартира в Пловдив и люби щерката на Ванко 1 – Ивана, която е 21 години по-млада от секссимвола.