Рокадата се случи след като най-близкия приятел на Краси Дунев - Момчил Василев от Старейшините даде грешен залог по време на кастинг битката и трябваше да изпрати един от сините в червеното племе. Момчил реши да се довери на опита на Зорница Стоилова от сезон 4 на “Игри на волята, която многократно се е доказвала на Арената. Конкурентка ѝ беше състезателката по модерен петобой Изабела Здравкова.

Тя успя да грабне победата в последната фаза и разгада бързо закодираното словосъчетание. Така Изабела става първата жена, която ще участва в шестия сезон на “Игри на волята”. Гладиаторите и Старейшините ще се срещнат в новите си състави на Арената в териториалната битка в понеделник.

Елвиса вече е част от червеното племе и ще има нелеката задача да запълни мястото на Крум Апостолов, който напусна след двубой с Красимир Дунев. Последният се зарече да види сметката на бившия мъж на фолк звездата Емануела, но по всичко личи, че няма да може много да си изпълни заканите. Освен ако не е пуснал сигнал към съплеменника си Момчил, който взе решението да прати Марто при устатата Вили и моделът Мастагарков. Но в крайна сметка всички видяха, че благодарение на предимството в битката с Крум, Дунев успя да издрапа в състезанието, а съотборниците му от Старейшините не бяха особено щастливи да го видят.