Сравнение между вида й преди и сега показва, че когато нещо е създадено красиво от природата, най-добре е да не се променя. За съжаление обаче напоследък много хора забравят това правило и Лора е една от тях. Готвачката от Бяла Слатина е започнала да прави промени по външния си вид, след като вече е била коронована като Мис. Нещо повече – това признание идва не от България, а от САЩ, където няма как да я обвинят, че е ползвала връзки. През 2016-а, когато е още студентка, българката е зад океана и спонтанно решава да се включи в конкурс за красота. Това е конкурсът Мис Лято, който се провежда в Мъртъл Бийч, Южна Каролина. 22-годишната по онова време студентка не споделя по каква работа е била в САЩ, но най-вероятно става въпрос за студентска бригада. Подкрепена от своите приятели, тя отива на конкурса като на шега, но й присъждат титлата в конкуренция с момичета от Унгария, Молдова, Хърватия и, разбира се, Съединените щати.

Вероятно окрилена от този успех, Лора решава да продължи с конкурсите и следващата година, само че вече в родината. Тя е обявена за Мис Северозападна България и заминава за София, където се провежда финалният кръг на състезанието. Любимка е на публиката, но не взима короната, която е присъдена на Тамара Георгиева. Този избор се превръща в истински скандал. Повечето българи са твърдо против Георгиева да бъде обявена за най-красивата българка заради характерното й лице, което трудно се приема от традиционалистите по отношение на женската красота. Особено силно впечатление прави твърде изразеният й нос, който след време Георгиева оперира при естетичен хирург. Обявяват я за връзкарка. Гръмва огромен скандал, като повечето фенове на конкурса са на мнение, е именно Лора е трябвало да го спечели. Самата Асенова коментира в свое интервю, че всички жени са красиви по своему, споделяйки, че е благодарна за получената подкрепа и за това, че все пак е успяла да влезе в топ 5 на състезанието. По това време тя продължава да изглежда напълно естествено – както природата я е създала.

Амбициозната дама от Бяла Слатина не се отказва от мечтата за кораната. Две години по-късно тя отново се явява на Мис България и този път я обявяват за Мис България Вселена – една от подгласничките на победителката Радинела Чушева, която, също като Тамара Георгиева, не е приета с единодушно одобрение от широката публика. По време на този конкурс Лора вече е започнала с промените във външния си вид. Тя поетапно налива и без това плътните си устни с все повече и повече хиалурон. Към момента, както се вижда в „Мастършеф”, те са станали огромни и стоят неестествено на нежното й лице. Чертите й изглеждат изострени, а в изражението й пред камерите като че ли не е останала и следа от предишното нежно момиче, което е спечелило сърцата на американците само преди 7 години. Освен това Лора е прекалила със силикона в пазвата си.

Дори в „Мастършеф”, където носи престилка, се вижда, че гърдите й заплашват да прелеят през щедрите й деколтета. Тя редовно залага на разкритата си плът, когато се явява пред журито. „Уикенд” вече писа за неприкрития й флирт с шеф Илиан Кустев, към когото миската не се притеснява да признае, че изпитва силен интерес. Това, което е останало от предишната Лора, е добре поддържаната фигура. Тя твърди, че отдавна залага на спорта, заради което може да си позволи от време на време да кривне от правия път по отношение на своите диети. Това обаче се случва рядко. Като цяло избягва сладкото, а в готвенето си извън шоуто ползва само зехтин и кокосово масло.