Затова пък слуховете, че добричлийката е разтурила и дружбата си с Емануела определено предизвика интерес. Преслава и Галена бяха първи приятелки и дори живяха заедно в малък апартамент в Димитровград, когато правеха първи стъпки към голямата сцена. Тъкмо затова, а и заради последните индикации от лятото, че пак са се сближили, се очакваше подкрепа от смядовката за новия бизнес на колежката й.

Галена обаче не пусна нито пост, нито стори в инстаграм с червилата на Преслава. А уж се бяха сдобрили и през август имаха съвместно участие. Първо двете пяха заедно със Софи Маринова, Тони Стораро и голям оркестър на богаташка сватба. Събитието съвпадна с 39-тия рожден ден на Преслава. Торта-изненада се очакваше, но едва ли Галена да я изнесе на сцената. Тъкмо Мама Ураган обаче се понесе с празничната торта в разгара на купона.

Поднесе я на Преслава, която така се умили, че се впусна да прегърне някогашната си приятелка – може би за първи път от десетилетие насам. И все пак добричлийката не покани Галена на партито по повод рождения си ден, което организира няколко дни по-късно. Затова пък Преслава пя рамо до рамо с Галена на участие в един от най-оборотните клубове във Варна. „Като преди, помниш ли?”, написа изпълнителката на „Водка с утеха” после към фотос с колежката си от въпросната изява и даже сложи хаштаг „loveyou”.

Въпреки тези знаци за помирение, май все още не се е стигнало до трайно подновяване на приятелството между Преслава и Галена. Последната не подаде ръка на добричлийката при старта на бизнеса й с червила със снимка в инстаграм, например, за която позира с някой от продуктите й, както направиха други техни колежки. Тези дни пък Преслава неволно даде нов повод за сплетни и интриги, каквито май в края на краищата с Галена са ги разделили навремето. Изпълнителката на „Лъжа е” публикува кратък откъс от работния процес по подготовката на съвместната си песен с Меди, с когото Мама Ураган има няколко дуета и е близка приятелка.

Говори се даже, че Галена е подпомогнала финансово колегата си да създаде звукозаписната си фирма. Затова някак изглеждаше, че Меди е абониран за общи песни само с нея. С изключение на Азис, който също е дружка на Галена. Двамата имат два хитови дуета. Дали пък този на Меди с Преслава все пак не е с благословията на смядовката, чудят се в бранша. В противен случай може да се превърне в нова ябълка на раздора между двете.

Още повече, че песента на Меди с Преслава вече се очертава да стане голям хит. Нищо, че в клипчето, което представиха, се чу само част от референа на парчето им „Улицата”. Докато колебливата дружба обяснява донякъде защо Галена не рекламира червилата на Преслава, които се продават по около 16 лева за брой, то липсата на подкрепа от страна на Емануела учуди бранша. Все пак тя бе сред близките приятелки на добричлийката доста дълго време.

Коментира се, че кавги не е имало, което не възпира слуховете защо двете изведнъж са се отдръпнали една от друга. Възможно е многото им ангажименти и натоварен график с времето да са довели до отдалечаването им. Коментира се и друга версия. Според нея отношенията им се смразили още през 2018 г. Тогава Емануела бе в Къщата на „ВИП Брадър”, където имаше шумен скандал с друг участник - гримьорът Цецо Андреев. Преслава пък, която се включи в риалитито през 2015г., защити царя на четките в студиото, а не приятелката си Емануела. Фактът, че зае страната на гримьора не убягна на Емануела, която прие като обиди някои негови изказвания. Така че нищо чудно от тогава да е сърдита на Преслава.