В социалните мрежи зрители избухнаха по повод болежките на най-възрастната дама на арената този сезон. Мнозина са тези, които смятат, че тя инсинуира състоянието си, заради което за пореден път забави Гладиаторите, а този път беше последната битка за територия, спечелена от Старейшините. "Вижда и се краят на Виолета и решава да я боли. Артистка голяма! Лисица!", категорични са фенове на Игрите.

Те определят Виолета като най-слаба спрямо другите участници и то много преди нейните "травми", заради което не заслужава да е в топ 10. "Някои хора ще се ядосат и ще си кажат: "Куцият кон защо седи, а аз трябва да си ходя?". Еми... куцият кон седи, защото иска да седи...", заяви в анонса за следващия епизод майката на Денислава. Въпреки, че в разговор с останалите от племето, тя ще заяви, че не е правилно да остане и да им пречи в битките, бизнесдамата се очаква да продължи играта.

В последната териториална битка Старейшините спечелиха. Те постигнаха триумф на Арената благодарение на Момчил Василев, който успя да реши уравнението в последната част на битката. Така синьото племе се спаси от Дивата река и ще прекара най-ключовата седмица в лукс и удобства в Резиденцията. Загубата на Гладиаторите ги изпраща в Стопанството, където ще имат ограничена храна.

Утре на Арената ще излязат Красимир Дунев, първият и последен капитан на Старейшините, и Иван Рълев, лидерът на Гладиаторите. Победата ще донесе огромно предимство на един от двамата в ключовата седмица от играта. Чистилището пак влиза в играта.