В живота на многодетната майка е настъпил изненадващ преломен момент, а в светските среди недоумяват каква е причината да наруши дългогодишен свой обет. В последните два месеца съпругата на Христиан Гущеров многократно е била засичана да посещава храм в покрайнините на столицата.

Неведнъж Гущерова е признавала в свои интервюта, че още от началото на моделската си кариера се е зарекла да не прекрачва църковен праг, тъй като по думите й всеки път след това й се случва нещо лощо.

"И не става въпрос за нещо дребно... Например, претърпявала съм тежка катастрофа или съм влизала в болница. Някои хора ме питат дали съм кръстена, и аз съм, но наистина не знам защо ми се случват такива неща", споделяла е Светлана. Въпреки, че с Гущеров имат четири деца, нито едно от тях все още не е просветено в христовата вяра, именно заради страха на майка им да посещава църкви. Миналия месец обаче милионерската съпруга шокирала всички от най-близкия си кръг, след като приела да бъде кръстница на сина на една от приятелките си.

"Светлана е много променена в последните два-три месеца. Многократно се е заричала, че до края на живота си няма да стъпи в църква от страх, че ще я сполети някакво нещастие. Затова никой не можа да повярва, че стана кръстница. Когато я попитаме случило ли се е нещо, че да се промени на 180 градуса, отбягва темата", издават пред Hotnews.bg от обкръщението на блондинката.