Бившата мис емоционално се сбогува с колегите си. "Тези дни трябваше да взема едно много трудно решение. Трудно, защото в последните няколко години беше моето второ семейство, а както знаете аз силно вярвам в тази институция. Ето защо ми е толкова мъчно да се разделя с невероятния екип и страхотните колеги там. Но усещам, че е време да се предизвикам с нещо ново и различно за мен

Поемам „Съдебен спор“, защото усещам, че точно това е моето място. Човешките проблеми винаги са ме вълнували и в това предаване виждам възможност да го покажа и да помогна, дори и да е само с разказване на тези истински човешки истории, а аз знам, че екипът прави много повече от това.."

Част от последователите на Ромина обаче не са на мнение, че тя прави крачка напред със "Съдебен спор", точно обратното-категорични са, че отиването в шоуто е грешка. Те са сигурни, че досегашната панелистка е твърде крехка и чувствителна, за да се бърка в живота на несретниците, които са основни герои на предаването, видя Hotnews.bg.