На прицела й е Краси Дунев, който го хвана яко страх, че може да бъде номиниран за битката с нея, след като тя получи директна елиминация в битката за спасение. "Не го ли виждаш Дунев, как му треперят гащичките?! Виждаш ли го колко се е наакъл и ме пита сигурно двадесет пъти досега, кой съм си избрала за битката", обърна се тя към Иван Рълев. "Тази вечер, абсолютно всички станаха свидетели, че Дунев отново се опитва да лавира, че дори дойде и мен да пита - "Кой? Кой?"

"Ти нищо не знаеш, първия път като го номинирахме и след това четири дни ходеше в резиденцията като дух, не говореше с никого", разясни още тя на зъботехника. Рълев потвърди съмнителното поведение на олимпиеца: "Той и сега е нацупен!" Щерката на Вили продължи да нарежда най-възрастния участник в състезанието. "Та той дори не е номиниран, защо обаче си дошъл тук, ако те е страх от арената?", емоционалничи Денислава, а Рълев предположи: "Явно тази цел, която я гоним толкова му е взела съзнанието, че трябва да си тръгне след Мартин."

След номинациите стана ясно, че Дени, която загуби преди това в битката за имунитет, ще се съравновава с най-върлия противник на майка си - Мартин. Все пак дъщерята завърши номинационния съвет с откровени думи към съперника си: "Смятам че ще се представи достойно. Не съм го подценила в нито един момент, напротив даже. Смятам, че трябва да му се има страх на Мартин, защото е изненада за сезона. Което е - е! Не мога да кажа на черното - бяло. Уважавам противниците си". Тя дори сподели мнението си, че за нея покерджията е по-добрият в игрите от Дунев, с което още повече засегна брутално спортиста.

Още преди това бизнес дамата Виолета Стайкова напуска "Игри на волята" като завърши на 7-мо място в сезон 5 на екстремното риалити. Тя загуби елиминационния двубой срещу своя най-отявлен противник - Мартин Елвиса. След битката двамата се поздравиха за добрата игра и поднесоха комплименти един към друг. В утрешния епизод се очаква бившия на Емануела да победи и щерката.